Науковці кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентина Василенко, Юлія Самойлова, Ганна Довгополова та Анна Решитько опанували та успішно завершили онлайн-курс «Корупція-off: як боротися з корупційними ризиками у вищій освіті» на платформі EdEra для підвищення професійної обізнаності в питанні антикорупційного комплаєнсу. Корупція в освіті - явище, яке заважає розвивати та покращувати освітню систему на шляху європейської інтеграції нашої країни. Саме тому важливо вміти виявляти, запобігати та боротися з корупцією у закладах вищої освіти. Курс розроблено за ініціативи Асоціації юридичних клінік України у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Він є частиною проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: закордонний досвід і національна практика», що реалізується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні USAID «ВзаємоДія».

Даний курс складався з 4 модулів (1. Антикорупційна робота закладу вищої освіти; 2. Корупційні ризики в університетах; 3. Оцінка та мінімізація корупційних ризиків; 4. Студенти та боротьба з корупцією). Матеріал курсу охопив питання міжнародного та світового досвіду боротьби з корупцією.

Курс містив також інтерактивні завдання та тестування. Після закінчення вивчення курсу та успішного складання фінального тесту учасники отримали сертифікати про проходження курсу підвищення кваліфікації за видом «онлайн-курс».