Запроваджуючи кращі методи навчання та опрацьовуючи різні форми і системи вивчення англійської мови, курсанти 3 року навчання разом із доцентом та старшим викладачем кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлією Самойловою та Анною Решитько організували та провели практичне заняття-квест із дисципліни «Іноземна мова» на тему «Сriminal justice». У межах теми обговорили питання євроінтеграційних викликів, які сьогодні стоять перед системою кримінального правосуддя України, порівняли форми здійснення правосуддя України і країн євроатлантичного блоку.

Формат квесту дозволив цікаво та невимушено активізувати, закріпити та перевірити знання з дисципліни. Алгоритм дій квесту передбачав проходження здобувачами завдань різного рівня складності.

Слід відзначити, що квест як освітня технологія спирався на такий підхід до навчання, в процесі якого відбувається створення спільного міні-проєкту. У ході роботи над вирішенням квестових завдань викладачі зуміли створити умови для самостійної розумової та творчої діяльності курсантів, що викликало у них мотивацію, зацікавленість та ініціативу.

Із власного досвіду можемо стверджувати, що робота в такому варіанті проєктної діяльності, як заняття-квест, дає можливість урізноманітнити освітній процес, зробити його більш живим і цікавим та підвищити його ефективність.