Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат економічних наук, доцент Олена Лук’янихіна взяла участь у тренінгу на тему «Інклюзія у часи війни», організованому ГО «Вікімедіа Україна» та Національний Демократичний Інститут (НДІ) за підтримки Швеції та Великої Британії.

Тренери – Марина Діденко, психологиня-практик, тренерка, кандидатка психологічних наук, викладачка університету; Тимур Левчук – Радник з гендерної рівності та соціальної інклюзії USAID-TCA, змогли донести непросту, але актуальну тему й основні її положення доступно і професійно. За допомогою інтерактивних вправ вони збільшили обізнаність аудиторії про стереотипи, упередження і дискримінацію; розглянули вразливі групи, представлені у нашому суспільстві і наше розуміння їх особливостей, сприйняття завдяки стереотипам і упередженням; розширили знання з термінології, котра є коректною для визначення представників ЛГБТ+ спільноти.

Участь Олени Лук’янихіної у тренінгу підтверджена сертифікатом, а обговорені аспекти сприяють напрацюванню коректного термінологічного базису для забезпечення рівних комунікацій із інклюзивними групами населення під час війни.