Зменшенню рівня корупції в Україні сприятиме вивчення та втілення в життя позитивного закордонного досвіду боротьби із цим вкрай негативним соціальним явищем. Тож, учасники ELSA Sumy – активні здобувачі Сумської філії ХНУВС організували та провели правові дебати на тему «Шляхи подолання корупції в Україні: досвід зарубіжних країн».

Учасники дебатів, здобувачі першого та другого курсу спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність», сформували дві команди – студентів та курсантів. Кожна з команд гаряче доводила свою позицію, наводячи аргументи та шукаючи відповіді у вивченні, у першу чергу, успішно діючих в інших країнах політичних, правових та організаційних механізмів подолання корупції. Проте команда студентів виявилася послідовнішою та переконливішою, а тому виборола перемогу.

У підсумку учасники дебатів дійшли згоди, що вивчення закордонних програм, які спрямовані на протидію хабарництву та корупції, що довели на практиці свою ефективність, має величезні перспективи для запозичення позитивного іноземного досвіду.