14 грудня 2023 року психолог відділення кадрового забезпечення Ганна Ярова та провідний фахівець Ганна Мітітєл відвідали тренінг «Виявлення та попередження суїцидальної поведінки», який проводився Lifeline Ukraine спільно з International Medical Corps.

Метою тренінгу було надання актуальної практичної інформації та навичок, які допоможуть фахівцям розпізнавати та надавати допомогу людям, які перебувають в суїцидальній кризі.

Під час тренінгу фахівці Сумської філії ХНУВС дізналися фактори, які збільшують ризик суїциду, як їх виявити та зменшити; ознаки, які свідчать про суїцидальні думки або наміри, та як їх запитати та оцінити; ресурси та служби, доступні для запобігання суїциду, та як до них звернутися; моделі втручання та супроводу, ефективні для допомоги людям, які перебувають в суїцидальній кризі; як дбати про свій власний добробут та запобігати вигоранню.

Тренінг був проведений висококваліфікованим тренером Lifeline Ukraine, який має багаторічний досвід роботи в галузі запобігання суїциду. Учасники тренінгу отримали цінну інформацію та навички, які допоможуть їм надавати допомогу людям, які перебувають в суїцидальній кризі.

Закликаємо всіх, хто стикається з суїцидальними думками або намірами, звертатися за допомогою до спеціалістів. Пам’ятайте, що ви не самотні.