У рамках здійснення профорієнтаційної роботи та тижня права серед учнівської молоді для учнів Сумського ЗЗСО № 19 Сумської міської ради кафедрою юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС у складі завідувачки кафедри Оксани Панасюк, професора кафедри Олексія Шуміла та викладача кафедри Євгенії Манько, за участю курсанта гр. СФ-202 Кирила Єременка було організовано професіографічну екскурсію до філії. Разом із учнями до нашого ЗВО завітали також директор та вчителі ЗЗСО № 19.

Перед майбутніми абітурієнтами виступили викладачі та курсант, які провели профорієнтаційну бесіду про основні спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців у філії, особливості вступу та навчання в університеті. Представники кафедри юридичних дисциплін розповіли про можливості суміщення навчання за бюджетною та контрактною формою. Курсант поділився враженнями щодо свого навчання у нашому закладі, а саме розповів, які навчальні дисципліни йому більше подобаються та чому він обрав саме цю професію.

Також для учнів провели цікавий та інформативний захід про криміналістику як науку та прикладну дисципліну. Зокрема, обговорили її основні завдання та напрями роботи експертів у сучасних умовах, а також на наочних прикладах вчилися здійснювати різні криміналістичні дослідження.

Вважаємо, що зустрічі у такому форматі сприяють більш продуктивному діалогу з учнями, забезпечують яскраві враження про наш університет. На майбутнє було заплановано ще декілька зустрічей із учнями Сумського ЗЗСО № 19.