До Міжнародного дня прав людини представниками кафедри юридичних дисциплін - професором Олексієм Шумілом і старшим викладачем Андрієм Сядристим разом із курсантами та студентами Сумської філії ХНУВС було проведено онлайн-зустріч із суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Євгеном Вікторовичем Петровим.

Під час зустрічі було акцентовано увагу на загальні положення, зміст прав людини в контексті діяльності Верховного Суду та неухильного їх дотримання відповідно до Конституції, міжнародних актів та чинного законодавства України.

Суддя Верховного Суду передав здобувачам вищої освіти побажання щодо ретельного вивчення, аналізу та застосування на практиці рішень Європейського суду з прав людини, виходячи з положень Загальної декларації прав людини та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Він розповів про особливості застосування статей вищезазначених міжнародних актів щодо заборони катування, рабства і примусової праці та реалізації гарантій права на свободу та особисту недоторканність, справедливий суд, повагу до приватного і сімейного життя.

Наостанок Євген Вікторович продемонстрував на прикладах судової практики Верховного Суду як реалізуються принципи захисту прав людини, передбачені Загальною декларацією прав людини та Європейською конвенцією з прав людини.