Корупційна система складається з маленьких корупційних випадків, у які може бути залучений кожен. Тому важливо знати її прояви та шляхи запобігання. З цією метою доцентом кафедри гуманітарних дисциплін було проведено тематичну кураторську годину для курсантів-другокурсників Сумської філії ХНУВС.

Під час виховного заходу обговорили, що саме класифікується як корупція, її прояви та алгоритм дій під час виявлення випадків корупційних дій. Здобувачі взяли участь в аналізі практичних життєвих ситуацій, в яких наявні ознаки корупції. Наприкінці курсанти переглянули та проаналізували відеоряд антикорупційного спрямування, створений за підтримки Консультативної місіє ЄС в Україні.

Здобувачі підсумували, що корупція проявляється у різних типах і корупціонери знаходять різноманітні виправдання своїм діям, проте недоброчесна поведінка так і залишається недоброчесною поведінкою, яка приносить шкоду суспільству, відкидає нас назад від розвинутих країн світу і ставить перепони на шляху до успішної країни.