В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» і профорієнтаційної кампанії Сумської філії ХНУВС у співпраці з керівництвом КУ Сумська ЗОШ I-III ст. №27 завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна провела профорієнтаційну онлайн-бесіду з учнями 11-го класу «Якісна юридична освіта – шлях до фінансової незалежності».

Доповідач наголосила, що вибір професії – відповідальний крок не тільки з точки зору самореалізації, а й особистої безпеки. Наявність престижної роботи і відповідно заробітної плати є запорукою фінансової незалежності і впевненості у майбутньому, ресурсів для розвитку і захисту (медичного, юридичного, психологічного тощо). Крім того, обізнаність щодо механізмів запобігання і захисту від насильства формують спроможність людини до ідентифікації і захисту від різних видів прояву насильства.

Отже, Олена Лук’янихіна окреслила перспективи працевлаштування та побудови кар’єри після закінчення навчання у Сумській філії ХНУВС, переваги здобуття вищої освіти за спеціальністю 262 Правоохоронна діяльність саме на умовах держзамовлення.

Також учні отримали інформацію про можливості навчання за контрактом: загальні вимоги щодо вступу для отримання фаху юриста і диплома за спеціальністю 081 Право і загальні вимоги для вступу на спеціальність 262 Правоохоронна діяльність.

Аудиторію зацікавили умови проживання і позанавчальна діяльність здобувачів, рівень та умови оплати за освітні послуги за контрактом. Усім охочим було надано посилання на гугл-анкету для визначення перспектив навчання й надано контакти для подальшого спілкування.