У рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" здобувачі вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали виставку під гаслом «Річ у тім», на якій були представлені світлини з предметами, які пов’язані із реальними історіями домашнього насильства.

Дана виставка була розгорнута представниками поліції і розміщена в одному із торгівельних центрів нашого міста з метою привернення уваги громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї.

Під час перегляду виставки наша молодь мала можливість почути історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками, зчитавши спеціальний QR-код за допомогою додатку, зображений на світлині.

Захід відбувся за ініціативою та завдяки спільній співпраці представників Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини, Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області, Управління патрульної поліції в Сумській області, голови та представників Коаліції Сумщини 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та співробітників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

«Запобігти домашньому насильству можна – просто звернутися за допомогою, не потрібно замовчувати насильство, про всі відомі випадки одразу повідомляти на цілодобову лінію 102», - наостанок наголосила старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю УПП в Сумській області Ксенія Красовська, яка розповідала про виставку.

Захід справив велике враження на курсантів. Хлопці та дівчата усвідомлюють, що домашнє насильство — це явище, про яке не можна мовчати.