Щорічно в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» викладачами кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС проводяться заходи для кураторських груп з метою підвищення рівня обізнаності здобувачів щодо усіх форм насильства та як діяти у разі виявлення фактів здійснення тієї чи іншої форми насильства.

Так, куратором групи Юлією Самойловою для здобувачів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» було проведено онлайн-лекцію на тему «Правові засади протидії гендерно зумовленому насильству» за участі головного юриста Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасії Солохи. Здобувачам розповіли про мету даної акції, основну законодавчу базу з питань протидії насильству.

Окрім того, розглянули основні види насильства, як вони проявляються та як допомогти людині в тій чи іншій ситуації. Значна увага була приділена питанню гендерно зумовленого насильства, яке вважається одним із найпоширеніших порушень прав людини. Більш того, воно є одним із найбільш небезпечних проявів насильства, адже часто залишається непоміченим, невирішеним та неконтрольованим.

Також здобувачів ознайомили з особливостями роботи Сумського місцевого центру з надання БВПД, основними напрямами роботи та специфікою взаємодії з різними випадками звернень.