За сприяння відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області була організована зустріч представників Сумської філії ХНУВС зі студентами Сумського будівельного коледжу. Професор кафедри юридичних дисциплін Олексій Шуміло, який закінчив цей заклад у 1983 році, розповів студентам про переваги юридичної освіти, а також наголосив про можливість використання набутих знань у технікумі (так називався заклад у ті далекі часи) у подальшому вже у в якості юриста, зокрема у нотаріальних діях щодо угод із земельними ділянками.

У своїй промові старший інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області Олександр Галицький довів здобувачам освіти інформацію про відповідальність за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень молоді. Студенти отримали вичерпні відповіді на свої питання. Також співробітник поліції акцентував увагу на актуальності та престижності професії «Поліцейський» в тяжких умовах сьогодення, особливо в прифронтових областях, якою є Сумська область, а також розповів майбутнім випускникам про переваги роботи на різних посадах у поліції.

Провідний фахівець Сумської філії ХНУВС Валерій Кудрявцев довів студентам про можливість вступу саме до Харківського національного університету внутрішніх справ, як до найпрестижнішого закладу вищої освіти системи МВС, а також строки подання документів та заповнення анкет на сайті національної поліції України.