До Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений тематичний виховний захід "Зупинимо насильство разом".

Даний захід, який був об’єднаний однією метою, відбувся за участі Представниці Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Сумській області Тетяни Мироненко, старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Сумської області, управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України майора поліції Євгена Євтєєва та старшого інспектора сектору зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області капітана поліції Оксани Красовської.

Тетяна Євгенівна у своєму виступі розповіла молоді про діяльність омбудсманів України, її структуру, методи та можливості захисту прав людей, роздала інформаційно-просвітницький матеріал та наголосила на проблемах захисту прав і свобод людини, протидії злочинності та шляхів подолання дискримінації.

Своїм практичним досвідом із майбутніми правоохоронцями поділилися Ксенія Красовська та Євген Євтеєв. Вони розповіли про види насильства, причини їх виникнення та зазначили, що кожен поліцейський стикається із випадками домашнього насильства, і кожен має розуміти, наскільки важливо бути обізнаним у цій темі, щоб правильно реагувати на такі події. Закріпили дану тему переглядом та обговоренням відеоролику.

Метою заходу є привернення уваги суспільства до проблеми подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав і свобод людей.