З метою популяризації творчості великого українського поета, вшанування пам’яті Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка, курсанти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у міському відеопроєкті «Шевченкове слово у віках не згасає…»

На даний конкурс було створено відеоролик, де курсанти в унісон продекламували уривок із поеми «Гайдамаки», під керівництвом професора кафедри гуманітарних дисциплін Валентини Василенко та провідного фахівця відділення кадрового забезпечення Ганни Мітітєл.

На думку авторів відеоролику цей драматичний твір за своєю харизмою відповідає сьогоденню, бо розкриває авторські роздуми над швидкоплинністю життя, нескінченними змінами в природі та людському житті, показує шляхи боротьби українського народу за національне і соціальне визволення. Лірично-філософський твір насичений військовою лексикою та наслідує стилістику і розмір фольклорних творів, поєднуючи в одне ціле найрізноманітніші художні прийоми.

Саме це і спонукало обрати даний твір для виконання курсантами Сумської філії, які виховуються на кращих українських національно-патріотичних традиціях.