Для курсантів другого курсу було проведено бінарне заняття за участю начальника 1-го сектору (протидії корупції) Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України майор поліції Євгена Мартиненка. Куранти отримали інформацію щодо основних засад діяльності Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Бінарне заняття було організоване професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексієм Шумілом.

У межах вивчення навчального курсу Судові та правоохоронні органи України було з’ясовано місце і роль цього структурного підрозділу серед правоохоронних органів України. Перш за все курсантів ознайомили з нормативними актами, що регламентують діяльність цього спеціального підрозділу: Постановою Уряду України «Про утворення територіального органу Національної поліції»; наказами Національної поліції України «Про деякі питання діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції в системі Національної поліції України» та «Про затвердження Положення про Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України».

Акцентовано увагу на те, що Департамент є міжрегіональним територіальним органом у складі кримінальної поліції Національної поліції України, який бере участь у реалізації державної політики з питань боротьби з організованою злочинністю та згідно із законодавством України здійснює оперативно-розшукову діяльність. Одним із основних завдань ДСР є боротьба з організованою злочинністю, злочинністю в органах державної влади та місцевого самоврядування, протидії корупції, захисту прав і свобод людини і громадянина та об’єктів права власності від протиправних посягань.

Наголос під час зустрічі було зроблено на протидії корупції Департаментом серед посадових осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». Було обговорено та продискутовано такі поняття як: близькі особи; неправомірна вигода; потенційний та реальний конфлікт інтересів; подарунок; суб’єкти декларування. Представник ДСР також розповів про резонансні результати роботи їх підрозділу.

На майбутнє, курсантів запросили на стажування до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.