Вітаю Вас із Днем Гідності та Свободи!
Ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які поклали свої життя заради права українського народу жити у вільній, суверенній, демократичній державі. Події на Майдані змінили нас, об’єднали, зміцнили національну свідомість та віру у велике майбутнє нашої країни.

Українці продемонстрували свою волю і готовність відстоювати принципи свободи й демократії, щоб світ побачив нову, єдину, демократичну, європейську Україну. І з цього шляху ми не звернемо ніколи.

Свою сторінку мужності й вірності Присязі вписав в історію незламності країни і наш університет. Віталій Грицаєнко – випускник 2012 року. Він добровольцем став на захист нашої держави від російської агресії, був заступником командира полку Національної Гвардії України «Азов» з бойової та спеціальної підготовки, позивний «Гоголь», загинув під час оборони Маріуполя. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України № 201/2022 від 2 квітня 2022 року Грицаєнку Віталію Миколайовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», на превеликий жаль, посмертно.

Ми схиляємо голови перед мужністю та героїзмом бійців, які сьогодні зі зброєю в руках боронять нашу землю у складі Гвардії наступу спецпідрозділу «Лють», Збройних Сил України. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Їх рішучість, самовідданість, невтомність, гідність стали невід’ємною частиною сучасної історії нашої держави.

У час, коли країна перебуває в надскладній ситуації, активна громадянська позиція, небайдужість, віддана служба і невтомна праця додають сили і віри кожному з нас. Впевнений, ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу державу, Місто-герой Харків і рідний університет.

Бажаю Вам міцного здоров’я, миру, добра, злагоди та невпинного руху вперед на благо нашої держави!
Слава Україні!
Слава її захисникам і захисницям!

З повагою,
ректор Харківського національного
університету внутрішніх справ
генерал поліції третього рангу
Валерій СОКУРЕНКО