На семінарське заняття із земельного права за темою «Правовий режим земель сільськогосподарського призначення» було запрошено приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Анну Лисенко. Студенти випускного курсу отримали інформацію щодо вимог своєї майбутньої професії та особливостей нотаріальних дій щодо земель сільськогосподарського призначення. Бінарне заняття було організоване професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексієм Шумілом.

На занятті було акцентовано увагу щодо того, що в Україні значно спрощується та здешевлюється купівля земель для особистого користування. Це передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки».

Під час занятт, було розглянуто зміни щодо вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану. Проаналізовано постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату та державної реєстрації в умовах воєнного стану», якою внесено ряд змін щодо вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану.

Заняття пройшло жваво, нотаріус підготувала цікаву презентацію свого виступу та відповіла на поставлені студентами питання відносно особливостей нотаріальних дій щодо земель сільськогосподарського призначення.

Студенти отримали запрошення у майбутньому проходити практику та обирати професію нотаріуса.