14 листопада відбулась Консультативна зустріч для місцевих рад та мешканців територіальних громад Вінницької області з актуальних правових питань життєдіяльності в умовах воєнного стану. Вона була організована Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування, Харківським національним університетом внутрішніх справ та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло у якості спікера виступив із доповіддю «Актуальні питання земельного права в умовах воєнного стану». Основною метою його участі було надання юридичних консультацій представникам територіальних громад щодо використання та надання земель сільськогосподарського призначення в оренду в умовах воєнного стану. Час, що був виділений на обговорення, швидко сплинув, адже розглядались актуальні питання землекористування і вони зустрічаються повсякденно у діяльності територіальних громад.

На наступну зустріч будуть підготовлені відповіді із урахуванням судової практики по конкретним справам. Фабули земельних спорів, які обговорювалися, будуть у подальшому використовуватись на практичних заняттях під час вивчення студентами навчального курсу «Земельне право».