Представники Сумської філії ХНУВС - професор кафедри юридичних дисциплін Олексій Шуміло, провідний фахівець філії Валерій Кудрявцев, курсанти другого курсу Андрій Левченко та Дмитро Завидний зустрілися зі старшокласниками Сумського ЗЗСО № 19 СМР.

Майбутнім абітурієнтам була доведена інформація про напрямки підготовки здобувачів вищої освіти у Сумській філії ХНУВС, терміни навчання, умови вступу та інші питання, пов’язані з професійним вибором. Навіть повітряна тривога, яка пролунала під час заходу, не завадила проведенню зустрічі - вона була перенесена до бомбосховища.

На зустрічі був присутній інспектор взводу №1 роти ТОР УПП в Сумській області старший лейтенант поліції Євгеній Медзіновський, який провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями школи щодо запобігання злочинності серед дітей, а також про форми, прояви, причини і наслідки домашнього насильства. Разом із курсантами представник поліції показав найпростіші, але в той же час дуже ефективні прийоми самозахисту, що викликало велику зацікавленість серед учнів. До уроку самозахисту було залучено бажаючих випускників. Також курсантами особисто було продемонстровано випускникам правила виконання одного з найважливіших елементів іспиту з фізичної підготовленості – комплексної силової вправи.

Старшокласників особливо зацікавила можливість поспілкуватися безпосередньо зі здобувачами вищої освіти та офіцером патрульної поліції, поставити їм запитання, на які вони отримали вичерпні відповіді.

У рамках взаємовигідного співробітництва між Сумським ЗЗСО №19 СМР та Сумською філією ХНУВС випускники були запрошені на екскурсію до Сумської філії ХНУВС.