Згідно з планом куратора на поточний навчальний рік доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяна Білоус провела кураторську годину на тему «Гендерна нерівність у сучасному світі» зі здобувачами вищої освіти групи СФ-ПДдср-21-1.

Під час даного заходу зі студентами було обговорено прояви гендеру, складові гендеру, як соціального явища, та гендерні стереотипи у вихованні (фізична сила, емоційна твердість, професійна успішність, компетентність, чуттєвість, пасивність, висока емпатичність, спрямованість на міжособистісні відносини).

Розглянули законодавчі документи України про гендерну рівність, зокрема: Конституція України (28.06.1996 р.), стаття 24; Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», стаття 21; Закон України «Про вищу освіту», та обговорили права на отримання освіти незалежно від статі, тобто про рівність жінок і чоловіків в Україні.

Здобувачі презентували доповіді про гендерну нерівність у сучасному світі. Також студенти підготували інформацію-статистику щодо нерівності прав жінок із різних країн світу.