Професорка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Надія Демиденко стала учасником наукового форуму «Психологія особистості фахівця в умовах воєнного часу та поствоєнної реабілітації», який пройшов на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.

На конференції обговорювались питання, які стосувались психології дистанційного навчання під час війни; психологічних технологій психокорекційної роботи; інноваційних форм реабілітації в умовах воєнного та поствоєнного часу.

У доповіді Надії Демиденко «Поствоєнна реабілітація: зарубіжний досвід» акцентувалась увага на повчальному досвіді Ізраїлю та США, де процес із реабілітації розпочинався з прийняття змін до законів, котрі передбачали довготривалу допомогу.

Учасники конференції у резолюції зазначали, що враховуючи особливості відстроченої реакції на стрес, пережиті травматичні події негативно впливатимуть на психіку тривалий період і після закінчення війни. Відправляючи громадян на війну, держава зобов’язана взяти на себе відповідальність за подальше життя тих, хто віддав власне здоров'я заради захисту її кордонів.