Відповідно до плану відбулося спільне онлайн засідання наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» та секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави».

Завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Лук’янихіна Олена Анатоліївна провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації».

Присутніх було ознайомлено з основними документами Сумської філії ХНУВС, що містять політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності. Доповідачка розповіла про сутність, основні види порушень академічної доброчесності та відповідальність відповідно до чинного законодавства як науково-педагогічних працівників, так і здобувачів вищої освіти. Було наголошено на необхідності дотримання доброчесної поведінки здобувачем вищої освіти у рамках освітнього процесу і наукової діяльності. Олена Анатоліївна продемонструвала присутнім основні наукові ресурси та методи пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення.

Також Олена Анатоліївна ознайомила гуртківців із Нобелівською лауреаткою 2023 року у галузі економічних наук Клаудією Голдін, яка отримала премію «за поглиблення розуміння позицій жінок на ринку праці».

Керівник гуртка, кандидат економічних наук Петровська Світлана Анатоліївна розповіла про жінок-лауреаток Нобелівської премії та їх співвідношення у порівнянні із чоловіками-лауреатами, зупинилася на Нобелівських лауреатках у галузі економіки. Запропонували здобувачам вищої освіти дискусію на тему «Чому так мало жінок отримують Нобелівську премію?». Ця тема виявилася цікавою та викликала жваве обговорення.

Засідання гуртка було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.