На виконання вимог Закону України «Про вищу освіту» в Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ запроваджено моніторинг змісту, організації та якості освітнього процесу.

Моніторинг задоволеності наданням освітніх послуг здобувачів освітнього ступеня бакалавр (спеціальність 081 «Право») проводився в жовтні 2023 року шляхом проведення анонімного on-line анкетування.

Всього в опитуванні взяли участь 83% здобувачів, що навчаються на освітньо-професійній програмі Право.

Згідно отриманих результатів встановлено, що рівень задоволеності респондентів Сумською філією ХНУВС становить 75% та відповідає середньому показнику 4 бали (за 5-бальною шкалою), що є достатньо високим рівнем.

На думку 74% студентів ресурси та матеріально-технічна база закладу вищої освіти є сучасними і доступними.

Розклад занять, доступність навчально-методичних матеріалів, організація виробничих практик, консультацій, екзаменаційно-залікової сесії позитивно оцінили 75%.

Серед опитаних 86% задоволені кваліфікацією і компетентністю викладачів, 81% зазначає, що має змогу швидко контактувати з викладачами, коли виникає така необхідність. Загальний рівень задоволеності рівнем комунікації в освітньому просторі становить 85%.

75% вибірки вважають, що в Сумській філії ХНУВС освітній процес орієнтований на потреби здобувачів вищої освіти, відповідає реаліям майбутньої професійної діяльності та є «студентоцентрованим».

85% респондентів погоджуються з тим, що в Сумській філії ХНУВС учасники освітнього процесу дотримуються принципу академічної доброчесності.

Таким чином, можна зробити висновок, що освітні послуги, які надаються Сумською філією ХНУВС, є високоякісними та відповідають потребам і очікуванням здобувачів вищої освіти.