Здобувачі Сумської філії ХНУВС мали змогу долучитися до відкритої лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської за темою «Історія заснування Конституційного Суду України». Ґрунтовна та пізнавальна лекція була організована Відділом організації наукової роботи ХНУВС за сприяння викладачів кафедри юридичних дисциплін Сумської філії. До заняття доєдналися студенти і курсанти спеціальностей «Правоохоронна діяльність» та «Право», що вивчають дану тему в розрізі дисциплін «Конституційне право», «Судові та правоохоронні органи», «Історія держави та права України».

Галина Валентинівна докладно зупинилася на генезі та розвитку Конституційного Суду, а також сучасній діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції України.

Цікавинкою лекційного заняття стало інтерактивне тестування із загальних питань діяльності Конституційного Суду України, за результатами якого переможницею було визначено студентку першого курсу Сумської філії спеціальності «Правоохоронна діяльність» (група ПД-дср-23-1) Анастасію Попову. Вітаємо та пишаємося нашими талановитими студентами!

Щиро дякуємо фахівцю своєї справи Галині Валентинівні Юровській за змістовну та фахову доповідь та щиру зацікавленість у популяризації діяльності Конституційного Суду.

Сподіваємося на можливість доєднання до майбутніх заходів.