За сприяння завідувачки кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Валентини Василенко доценткою кафедри Тетяною Білоус та курсантами Вікторією Яровою, Андрієм Левченко, Дмитром Завидним було проведено профорієнтаційну зустріч із учнями 11-х класів Комунальної установи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 ім. Д. Турбіна.

Під час бесіди учні були ознайомлені із презентацією Сумської філії ХНУВС: спеціальностями, за якими здійснюється набір на поточний навчальний рік, отримали інформацію про умови і особливості навчання.

Ключовим моментом зустрічі стало проведення лекції-бесіди на тему «Безпекова складова в умовах війни». Спікери-курсанти наголосили на тому, що сьогодні військові дії в країні проходять глибокою емоційно-психологічною раною всередині кожної людини. Зміна настрою, страх, тривога, неврівноваженість, емоційні вибухи, паніка, зневіра... – це неповний перелік тих характеристик, які руйнують особистість, заважають їй критично оцінювати ситуацію, адекватно діяти.

Тому основним цільовим напрямом для батьків та дітей має стати забезпечення безпекової складової їхнього здоров’я, забезпечення фізичного, психічного, соціального і духовного благополуччя.

Школярі з цікавістю слухали просвітницьку інформацію, задавали тематичні питання. Зустріч відбулась у дружній атмосфері.