Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяна Білоус успішно пройшла навчання за програмою тренінгу «Запобігання сексуальній експлуатації та насильству (PSEA) – Багатомовність (2021)» за сприяння ЮНФПА, «ООН-Жінки», ЮНІСЕФ, ПРООН та УВКБ, рекомендованого Міністерством освіти і науки України для проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Під час навчання, серед іншого, учасники отримали знання щодо того як акти сексуальної експлуатації та насильства впливають на окремих людей і цілі громади.

Зокрема розроблена комплексна система реагування підвищила рівень знань по запобіганню впливу актів сексуальної експлуатації та насильства на окремих людей та громад, дала змогу визначити індикатори та наслідки сексуального насильства, а також зрозуміти механізми запобігання, виявлення та реагування на сексуальне насильство у гуманітарному контексті.

Після завершення навчання учасники отримали сертифікати тренінгу «PREVENTION OF SEXUAL EXPLOITATION AND ABUSE (PSEA) - MULTILANGUAGE (2021)».