Важливою складовою професійної майстерності співробітників органів внутрішніх справ, яка багато в чому визначає успішність реалізації покладених на них функцій, є навички психологічного впливу у професійному спілкуванні.

У межах викладання навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка поліцейського» доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяною Пономаренко спільно з інспектором звʼязків із громадськістю управління патрульної поліції у Сумській області, старшим лейтенантом Мариною Горьковською з метою підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти проведене бінарне заняття на тему «Психологічний вплив у професійному спілкуванні працівника поліції» для курсантів 2 року навчання.

У ході бінарного заняття були розглянуті основні питання, зокрема: поняття й основні функції психологічного впливу; комунікація у структурі спілкування; спілкування як перцепція й інтерактивна взаємодія; труднощі спілкування та їх подолання при встановленні психологічного контакту. Особливу увагу лектори звернули на специфіку психологічно-комунікативної діяльності працівника поліції з різними верствами населення, зокрема з дітьми та особами, які зазнали насилля за статевою ознакою.

Учасники бінарного заняття активно обговорювали прийоми психологічного впливу, і насамкінець під медіацією інспекторки пройшли експрес-тестові завдання із запропонованої до вивчення теми.