Для здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальності Правоохоронна діяльність куратором Юлією Самойловою була проведена інформаційно-виховна година «Самоплагіат як порушення академічної доброчесності».

Як підкреслив учасник Конференції Міжнародного центру академічної доброчесності Юнгсуп Кім, «…академічна доброчесність є способом змінити цей світ. Але спочатку змініть університет, а вже потім – світ». Справді, завжди варто розпочинати із себе та виховувати порядного громадянина та справедливу людину в собі та у своєму середовищі. Самоплагіат, тобто опублікування власних раніше опублікованих наукових результатів як нових, також є різновидом академічної недоброчесності, тому зі здобувачами було обговорено важливість дотримання усіх етичних норм і принципів в освітньому процесі, а також розглянуто види відповідальності учасників освітнього процесу за порушення академічної доброчесності.

Питання важливості дотримання принципів академічної доброчесності та як чинити, щоб розвинути систему дотримання цих принципів у закладі вищої освіти викликало жваве обговорення серед студентської молоді.