3 жовтня 2023 року було проведено бінарне заняття з дисципліни «Іноземна мова» за темою «Цивільне право» для другокурсників спеціальності Право, присвячене актуальним питанням академічної доброчесності. Заняття, на яке було запрошено провідного бібліотекара Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка м. Суми Любов Троян, провели доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Ганна Довгополова та старший викладач цієї ж кафедри Анна Решитько.

Під час зустрічі обговорили сутність поняття академічної доброчесності та основні законодавчі акти, дотичні до нього. Було розглянуто основні різновиди плагіату як найпоширенішого вияву недоброчесності, серед яких самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, переклад іноземного тексту без вказівки джерела та їх можливі наслідки. Здобувачів зацікавив екскурс в історію явища списування, що сягає глибокої давнини, та його причини в сучасному світі.

Низка питань від здобувачів до запрошеного гостя підтвердила їх зацікавленість у тому, щоб знати й дотримуватися принципів академічної доброчесності і бути людьми, якими ніхто не зможе маніпулювати.