Для студентів груп СФдср-22-1, СФдср-22-2 спеціальності Право була презентована книга Оксани Ковальової, «Мамо, я хочу жити…». У вступному слові куратор студентських груп, професор кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко зазначила, що авторка книги, героїчна журналістка з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії на територію Сумщини працювала на самісінькому «нулі», на кордоні та прикордонні, щоб документувати воєнні злочини росії проти України.

О. Ковальова стала фіналісткою Всеукраїнського творчого конкурсу «Інформаційна передова – 2022», який проводила Національна спілка журналістів України разом із японськими партнерами. Всю зібрану інформацію журналістка виносила на широкий загал – публікувала у місцевих, всеукраїнських та зарубіжних виданнях. «Світ має знати правду про війну на Сумщині з вуст живих свідків, учасників та жертв страшних подій», - під таким гаслом Оксана Ковальова продовжує документувати події та свідчення мешканців прикордонних сіл нашої області. Із спогадів очевидців утворилась документальна книга. Не дивлячись на те, що події, описані в книзі, стосуються виключно Сумської області, книга, видана в Києві, набула великого резонансу по всій країні.

На завершення зустрічі прозвучала пропозиція задокументувати спогади студентів Сумської філії, які також стали свідками вторгнення російських загарбників на територію Сумщини у лютому-березні 2022 р.