У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди складання Присяги працівника поліції курсантами першого курсу. Дуже символічно, що напередодні Дня захисників і захисниць України курсанти присягнули на вірність Українському народові. Мужніми, сильними, сміливими, вірними службовому обов’язку та офіцерській честі, – саме такими виховуються майбутні захисники правопорядку й законності у нашій державі.

Для першокурсників складання Присяги – це початок довгого шляху. Попереду – сумлінне навчання, здобуття і удосконалення професійних навичок, нових можливостей. Це – період становлення і усвідомлення відповідальності перед  країною, людьми, близькими та перед самими собою.

Виконавши Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять усіх, хто поклав своє життя, захищаючи українську землю від ворога, відстоюючи свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Складаючи Присягу, майбутні працівники поліції запевнили, що вірно служитимуть Українському народові і завжди керуватимуться Законом та Конституцією України.

З настановами до першокурсників звернулися: начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, народна депутатка України, членкиня Наглядової ради ХНУВС Тетяна Скрипка, Сумський міський голова Олександр Лисенко, начальник Головного управління Національної поліції України в Сумській області Петро Токар, директорка Департаменту освіти та науки Сумської обласної військової адміністрації Вікторія Гробова.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка курсантів привітав директор філії Сергій Лукаш. Він зазначив: «Шановні першокурсники, бережіть добре ім’я курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ, примножуйте славу наших українських героїв, виправдовуйте очікування викладачів і командирів й усіх, хто сприятиме вашому професійному становленню. Символічно, що ви склали Присягу у переддень трьох свят: Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Нехай Божа Мати огортає Вас своїм Покровом, убезпечуючи від будь-яких негараздів! Вітаю вас зі складанням Присяги працівника поліції! Служіть і навчайтесь так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Упевнений, Україна переможе! Слава нашим Героям – Захисникам і Захисницям! Слава Україні!».

Зі словами вдячності на адресу особового складу та науково-педагогічного колективу виступив від імені курсантів-першокурсників Нікіта Діжевський. Він також подякував батькам за підтримку у виборі їх професії.

Першокурсників прийшли привітати батьки та рідні. «Дорогі діти! Завжди пам’ятайте слова Присяги, навчайтеся добре, несіть службу чесно. Ми пишаємося вами!», – з такими словами звернувся до першокурсників батько, військовослужбовець Збройних Сил України Олександр Карабай.

Завершився святковий захід вокально-хореографічною композицією «Жовто-блакитне серце».

У супроводі духового оркестру Головного управління Національної поліції України в Сумській області першокурсники пройшли першим у своєму житті парадним маршем.