Шановні курсанти закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України! Від імені колегії Міністерства внутрішніх справ України вітаю вас з особливою подією в житті – складанням Присяги працівника поліції!

Цього урочистого дня ви берете на себе відповідальність перед великим Українським народом, який у єдності мужньо й стійко відстоює гідність і свободу, суверенітет і територіальну цілісність України.

Присяга на вірність – це вияв вашої шани, підтримки нашої держави, її славетної історії, самобутньої культури, цінностей та незламної відданості закону, порядку і безпеці громадян України. Від сьогодні ви виконуватимете важливу місію – захист прав і свобод людини і громадянина, забезпечення публічної безпеки і порядку в країні.

Україна розраховує на ваші мужність, патріотизм, професіоналізм і справедливість. Служба поліцейського вимагатиме від вас хоробрості, шляхетності, честі, гідності та самопожертви заради інших. Упевнений, що ви будете сумлінно навчатися, набувати досвіду та компетентностей, щоб відповідати цим вимогам і віддано служити Українському народові.

Будьте готові до рішучих дій на шляху захисту прав і свобод громадян України, публічної безпеки та порядку, зберігайте вірність вашій Присязі.

Бажаю вам здоров’я, сміливості та безпеки при виконанні службових обов’язків! Нехай кожен день служіння Українському народові принесе вам упевненість у правильності вибору професії поліцейського, а сильному Українському народові – Перемогу та процвітання під мирним небом у безпечній та щасливій країні.

Слава Україні та її Героям!

 Міністр

внутрішніх справ України                                                               

Ігор КЛИМЕНКО