Шановні першокурсники! Ви обрали професію поліцейського, одягли погони у надзвичайно складний для країни час. Пам’ятайте, Присяга – це священні слова, непорушний наказ завжди стояти на захисті українського народу.

Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, своєю відданою службою та відмінним навчанням наближайте її. Понад п’ятдесят тисяч правоохоронців – випускників Харківського національного університету внутрішніх справ зі зброєю в руках несуть службу в усіх куточках України, стоять на захисті прав і свобод громадян, інтересів держави і територіальної цілісності. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Схиляємо голови перед тими, хто пожертвував своїм життям заради Перемоги над російським агресором, захоплюємося їх мужністю та героїзмом. Будьте гідні їх пам’яті!

Дякую керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, народним депутатам України, очільникам обласних військових адміністрацій, де зараз розташовується наш університет, підприємцям за сприяння і підтримку в цей складний час.

Шановні першокурсники, бережіть добре ім’я курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ, примножуйте славу наших українських героїв, виправдовуйте очікування викладачів і командирів, усіх, хто сприятиме вашому професійному становленню. Символічно, що ви склали Присягу у переддень трьох свят: Дня Захисників і Захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Нехай Божа Мати огортає Вас своїм Покровом, убезпечуючи від будь-яких негараздів!

Вітаю вас зі складанням Присяги працівника поліції! Служіть і навчайтесь так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Упевнений, Україна переможе! Слава нашим Героям – Захисникам і Захисницям!

Слава Україні!