З метою формування поваги до суду, підвищення рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини, реалізації принципу гласності судового процесу, можливості проходження навчальної практики, 14.09.2023 р. викладачами кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Шумілом О. М. та Матусом В. В. було проведено виїзне заняття із навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» та «Кримінальний процес».

Сумський апеляційний суд є одним із судів загальної юрисдикції в судовій системі України. Порядок організації і діяльності апеляційного суду встановлюється Законом України «Про судоустрій і статус суддів». У складі апеляційного суду утворені судові палати з розгляду окремих категорій справ (судова палата з розгляду цивільних справ та судова палата з розгляду кримінальних справ).

Студенти мали можливість бути присутніми у судових засіданнях по кримінальній та цивільній справах. Також проведена оглядова екскурсія приміщенням Сумського апеляційного суду.

Студентам сподобалось заняття, вони зацікавлено прослухали інформацію та отримали відповіді на запитання, що виникали в процесі відвідування Сумського апеляційного суду.