Вже другий рік Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення РФ. Від військової агресії більш за всіх страждають діти, у яких щодня ворог відбирає право на життя, освіту, свободу та щасливе дитинство. Комусь довелося покинути межі рідної країни, залишити своїх друзів і звикати до інших реалій. Ті, хто залишився в Україні, щодня чують вибухи та перебувають в укриттях.

Щоб наповнити життя малечі позитивними емоціями, гарним настроєм та внутрішнім спокоєм, а також з метою патріотичного виховання для дітей працівників Харківського національного університету внутрішніх справ та його структурних підрозділів – Сумської філії, Кременчуцького льотного коледжу, а також вихованців підшефних навчальних закладів Вінниччини та Хмельниччини – було проведено акцію «Великі права маленької дитини», організовану відділом соціально-гуманітарної роботи до Дня Конституції України.

У своїх малюнках діти передали любов до України, віру в перемогу. Хлопці та дівчата малювали чудову українську природу, рідний край, створювали вітальні листівки, а також відтворили у своїх малюнках права та обов`язки, які надає їм Конституція України, використовуючи для цього національну символіку. Роботи вийшли яскравими й щирими, кожен малюнок став неповторним і особливим, вражаючим своєю невимушеністю та різноманітністю барв.

ВЗГ ХНУВС