Старший викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Марина Колесник 26 червня 2023 року провела семінар-тренінг для співробітників відділу кримінального аналізу Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Під час заняття було розглянуто основні завдання оперативного, тактичного та стратегічного аналізу. Кримінальний аналіз є специфічним видом інформаційно-аналітичної діяльності, що полягає в ідентифікації та якомога точнішому визначенні внутрішніх зв’язків між різними видами інформації щодо злочину, і будь-якими іншими даними з різних джерел, їх використанні в інтересах ведення оперативно-розшукової та слідчої діяльності, їх аналітичної підтримки.

Викладач звернула увагу на основні кримінально-правові інститути, положення кримінології та досягнення криміналістичної науки, які можливо і необхідно використовувати у практичній діяльності задля ефективного аналітичного супроводження оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування, виявлення ризиків, тенденцій майбутнього розвитку злочинності та в подальшому запобігання їй тощо.

Поліцейські, у свою чергу, поділилися досвідом вирішення кримінально-аналітичних задач, методиками отримання, обробки, інтерпретації та перевірки якості та достовірності інформації з метою подальшого встановлення зв’язків між отриманими даними.

Наприкінці учасники семінару домовилися про подальшу співпрацю, обмін знаннями та досвідом.