Курсанти-першокурсники Сумської філії ХНУВС згідно з планом виховної роботи куратора, доцента кафедри гуманітарних дисциплін Ганни Довгополової опанували онлайн-курс із мінної безпеки «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!».

На жаль, ворог не цурається жорстоких, безчесних і навіть незаконних методів ведення війни. Це стосується і мінування територій. Про правила безпечної поведінки необхідно говорити і знати всім, хто проживає в Україні, адже повне очищення країни від мін триватиме роками навіть після завершення війни. Тому Фонд Східна Європа разом із Державною службою України з надзвичайних ситуацій створили цей курс для всіх українців.

Курсанти отримали інформацію щодо того, якими бувають вибухонебезпечні предмети, принципи їхньої дії та правила поводження з ними, як і де ворог може залишати по собі міни, снаряди та розтяжки, де шукати офіційну інформацію про те, чи безпечні певні території. Майбутні правоохоронці повинні володіти навичками психологічного впливу на різні вікові категорії, тому курс також містить інформацію про те, як правильно говорити про мінну безпеку з дітьми різного віку.