02 червня курсанти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ долучилися до заходу «Можливості для молоді від ЄС», який організував та проводив відділ молодіжної політики Сумської міської ради у молодіжному центрі «Романтика».

У ході заходу його учасники мали можливість зустрітися зі спікерами, які ознайомили з різними молодіжними програми.

Так, Софія Галушка - посолка європейської молоді в Україні (Young European Ambassador) розповіла про широкий спектр безкоштовних можливостей від Європейського Союзу у рамках програм підтримки української молоді. Дар‘я Голобородько - учасниця 3х Erasmus+ обмінів в Італії та Хорватії; волонтерка ESC в Італії, з радістю поділилася власним досвідом та порадами, як перетворити мрії у реальність.

Зустріч пройшла цікаво і корисно у дружньому колі спілкування, із запитаннями та відповідями.

«Молодіжні обміни, стажування в інституціях ЄС, молодіжне волонтерство за кордоном, ініціатива «Посли європейської молоді» - це реальні можливості для сучасної молоді. Це чудова ініціатива, яка об’єднує молодих людей різних країн та держав-членів ЄС, готових ділитися знаннями, досвідом зі своїми однолітками та долучатися до міжнародних заходів», - говорить директорка відділу молодіжної політики нашого міста Тетяна Сахнюк.