Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова, Ганна Довгополова та Анна Решитько взяли участь у міжнародому вебінарі «Sharing EU multilingual education policymaking practices in Ukraine» у межах реалізації спільного проєкту Тартуського університету (Естонія) та МОН України Erasmus+ KA2 «MultiEd».

Серед спікерів вебінару були:

  • Крістіна Каллас, PhD, Міністр освіти та науки Естонії з доповіддю «Multilingual Education: Estonian Know-How Sharing»;
  • Марина Мруга, державний експерт МОН України із доповіддю «Впровадження багатомовної освіти: Виклики, що стоять перед Україною»;
  • Ірина Задорожна, д.п.н., проректор ТНПУ із доповіддю «Рекомендації щодо впровадження багатомовної освіти (результати опитування та проекту MultiEd під патронатом програми Erasmus Plus)».

Під час роботи вебінару було детально проаналізовано виклики, які стоять перед Україною на шляху до впровадження багатомовної освіти та детальні рекомендації від МОН України щодо цього у вітчизняних закладах освіти. Присутні на вебінарі мали змогу поставити запитання спікерам та отримати вичерпні відповіді щодо стратегії багатомовної освіти України на найближчі роки.

Всі учасники отримали сертифікати підвищення кваліфікації від Тартуського університету (Естонія).