З метою посилення практичної складової професійної підготовки здобувачів Сумської філії ХНУВС викладачем кафедри гуманітарних дисциплін Анною Решитько та доцентом Ганною Довгополовою було проведене бінарне заняття з дисципліни «Іноземна мова» для першокурсників спеціальності «Право» за темою «Права людини».

На заняття було запрошено заступника начальника міжрегіонального управління Національного агентства державної служби у Харківській та Сумській областях Максима Гаврилюка. Під час заняття обговорили низку важливих питань, серед яких - обов'язки держави щодо прав людини, недискримінація як базовий принцип прав людини, роль державного службовця у сфері прав людини, кар’єрні можливості правознавців на державній службі, збагативши іншомовний правничий словник новою тематичною термінологією.

Здобувачі змогли поставити питання, ознайомитися з принципами та цінностями прав людини, а також із тим, як ці принципи втілюються у функціях і посадових обов’язках державних службовців, сформувати відповідні навички для запобігання порушень.