Відповідно до плану заходів Сумської філії ХНУВС щодо професійної орієнтації населення та правової освіти молоді на 2022/2023 н.р. і в рамках проєкту Еразмус+ за напрямком Модуль Жан Моне «Світлофор політики ЄС: гендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС канд. екон. наук, доцент Олена Лук’янихіна провела тематичну зустріч-вікторину серед старшокласників ЗОШ № 27 м.Суми на тему «Цифровізація через призму гендеру і права».

За сприяння керівництва ЗОШ №27 представниця Сумської філії здійснила моніторинг обізнаності школярів у питаннях цифровізації, гендеру та дискримінації.

Проведення вікторини за допомогою гугл-форми підтвердило позитивне сприйняття учнівством використання під час комунікацій цифрових рішень, як і їх коректні відповіді на питання, котрі стосувались саме сфери цифровізації.

Про гендер, дискримінацію і взаємозв’язок цих понять більшість школярів мали загальне уявлення. Тому з метою підвищення обізнаності учнів із зазначених питань, їх спроможності ідентифікувати випадки дискримінації за гендерним принципом, Олена Лук’янихіна провела бесіду з поясненням незрозумілих понять, навела приклади порушення прав людини за гендерною ознакою й акцентувала увагу на необхідності запобігання їх прояву у всіх сферах суспільного життя.

Наприкінці розмови розповіла про спеціальності, за якими ведеться підготовка у Сумській філії ХНУВС, а на майбутнє запропонувала напрямки пізнавальних лекцій і тренінгів.