На виконання плану профорієнтаційної роботи кафедри соціально-економічних дисциплін завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна у співпраці з керівництвом КУ ЗОШ № 27 м.Суми організувала профорієнтаційну екскурсію до криміналістичної лабораторії Сумської філії ХНУВС.

Старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов ознайомив старшокласників із специфікою роботи експертів-криміналістів відповідно до наукового підходу і практичної реалізації у сучасних умовах. Як досвідчений практик і адвокат розповів про арсенал методів і інструментів, використовуваних криміналістами, зокрема, про склад і призначення валізи криміналіста. Фахівець докладно зупинився на значенні і специфіці проведення дактилоскопічних і трасологічних досліджень для формування доказової бази.

Олена Лук’янихіна ознайомила присутніх із спеціальностями, за якими здійснюється підготовка у закладі освіти, провела анкетування майбутніх абітурієнтів на предмет визначеності у професії.

Залучення учнів до процесу зняття відбитків пальців, перевірки грошових купюр та інших документів на справжність забезпечили інтерактивність заходу, полегшили сприйняття теоретичного матеріалу і додали невимушеності у спілкуванні.