З метою культурно-духовного збагачення молоді та у рамках відзначення Міжнародного Дня сім’ї курсанти 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із провідним фахівцем Ганною Мітітєл переглянули у Сумському національному театрі драми та музичної комедії імені Михайла Щепкіна виставу «Кайдашева сім’я» за твором класика української літератури Івана Нечуй-Левицького.

«Повість «Кайдашева сім’я» належить до найкращих оздоб українського письменства, де автор розкриває духовні цінності, які склалися впродовж століть в українській родині. Важко переоцінити їх значення у ставленні та формуванні особистості», - говорив Іван Франко.

Вистава, представлена «щепкінцями», була насичена яскравими діалогами, українськими звичаями та обрядами, і дуже вплинула на курсантську молодь, особливо на тих, хто вперше поринув у атмосферу сценічного дійства: тут сміх лунає крізь сльози і навпаки, а комічні і драматичні ситуації, у які потрапляли персонажі, ніби вилучені із самого життя.

Після перегляду постановки курсанти поділилися враженнями про те, як твір, який вивчали у шкільні роки і носить соціально-побутовий характер, може вберегти нас від життєвих негараздів та негативних наслідків.

Майстерна гра провідних та молодих акторів театру вразила глядачів, які щедро дарували свої оплески та скандували «Браво». Саме сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.