Відбулося чергове засідання студентсько-курсантського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС за темою «Сутність та чинники формування у майбутніх працівників правоохоронних органів професійної надійності в умовах воєнного стану» під керівництвом доцента кафедри гуманітарних дисциплін Тетяни Білоус.

Із доповіддю «Сутність професійної надійності у майбутніх працівників правоохоронних органів» виступили Влада Манько та Катерина Кулик, які розкрили чинники формування професійної надійності у майбутніх працівників правоохоронних органів.

Гуртківці проаналізували основні напрямки формування професійної надійності майбутніх працівників правоохоронних органів: удосконалення відбору; перебудову виховного процесу на основі принципів екстремальності, наочної спрямованості й адекватності. На засіданні було підкреслено, що в основу можуть бути покладені тренінг як систематичний процес зміни поведінки майбутніх працівників для найкращого досягнення цілей діяльності; впровадження в професійну підготовку системи засобів залучення працівників до самовиховання професійно-важливих якостей.

Спікери підкреслили, що вдосконалення професійної надійності майбутніх працівників правоохоронних органів вимагає розробки і впровадження певної педагогічної системи, елементами якої є: динамічна система діагностики рівня професійної надійності працівників; цілісне управління процесом розвитку професійної надійності працівників правоохоронних органів; розвиток і координація провідних компонентів професійної надійності працівників адекватно їх службовим завданням в умовах воєнного стану.

Науковий керівник секції відповіла на запитання, які найбільш цікавили учасників засідання наукового гуртка, що стосувалися професійної надійності працівників правоохоронної системи.