З розвитком сучасних інформаційних технологій та в умовах введення воєнного стану в Україні, шахраї постійно розробляють нові схеми фінансових злочинів та використовують різні інструменти для обману населення. Тому підвищення рівня обізнаності й удосконалення відповідних компетентностей із питань протидії шахрайствам у фінансовому секторі є сьогодні значущим чинником для викладачів, науковців, державних службовців, бізнесу та ін.

Доцентки кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Світлана Петровська, Людмила Парфентій та Світлана Виганяйло взяли участь в онлайн вебінарі «Протидія криптоджекінгу в країнах ЄС». Вебінар був проведений у межах проєкту Erasmus+ Jean Monnet «Практики ЄС щодо захисту фінансової системи від кіберзагроз».

На вебінарі був розглянутий передовий досвід Європейського Союзу у сфері захисту персональних комп’ютерів і мобільних пристроїв від загроз незаконного майнінгу та криптоджекінгу.

Проведений захід виявився інформативним та корисним для викладачів, а отриманий досвід буде застосований в освітньому процесі.