Цього року,  9 травня, Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями.

За часів Другої світової війни мільйони українців віддали свої життя заради світлого майбутнього. Девʼятий рік поспіль та другий рік повномасштабної війни ми знову боремося з нацизмом. Україна відстоює на полі бою свою незалежність від «руського міра», самобутню ідентичність та власне майбутнє, в основі якого – повага до людської гідності та життя. Російська Федерація повторює сьогодні жахливі злочини гітлерівського режиму проти людяності, наслідує їхню вбивчу філософію. Шлях до Перемоги важкий, але ми здолаємо ворога і будемо жити у вільній, незалежній і квітучій Україні.

Працівники Харківського національного університету внутрішніх справ своєю вірністю Присязі та службовому обов’язку, курсанти та студенти –сумлінним і наполегливим навчанням – наближають довгоочікуваний мир. Це надважливий внесок у перемогу нашої молоді, адже саме від них буде залежати прогресивне європейське майбутнє нашої країни.

Слава нашим захисникам і захисницям! Слава Україні!