Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Ганна Довгополова та курсанти-першокурсники на кураторській годині обговорили теоретичні та практичні підґрунтя корупції як соціального явища, визначили чинники, які зумовлюють її поширення, а також ознайомилися з невтішною статистикою щодо поширення корупції в різних сферах суспільних відносин.

Детально зупинились на характеристиці Закону України «Про запобігання корупції», особливо на відповідальності за отримання неправомірної вигоди та підкупу або наданні особі неправомірної вигоди. Цікавим видалось обговорення проблеми притягнення до відповідальності суб’єктів корупційних діянь.

Спілкування містило елементи квесту. Здобувачі змоделювали ситуаційну гру, де кожен учасник вирішував конкретне завдання щодо корупційного правопорушення, зокрема спробували скласти протокол про адміністративне порушення, а також знайти уявного хабарника. Наприкінці заняття курсанти спробували уявити Україну майбутнього, якщо припинити боротьбу з цим ганебним явищем, а також висловились із приводу того, що кожен із них може зробити, щоб цього не сталося.