Наче птахи летять невблаганно літа,
Залишають свій стрій дорогі ветерани.
У минуле пішла найстрашніша війна,
Та про неї постійно нагадують рани.
З кожним роком все менше і менше стає
Тих людей, які нам здобули Перемогу.
Лише пам'ять забути про них не дає,
Пам’ятаймо про них і молімося Богу.
Нехай Вічні вогні на могилах горять,
Перед ними завжди на коліна ставайте.
Пам’ятайте живих і померлих солдат,
Схиліть голови – шану віддайте!
Віталій Назарук
«Схилимо голову...»

8 і 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Ці пам’ятні дати цьогоріч українці вшановують в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на незалежність, територіальну цілісність та життя кожного звичайного українця.

Вшануймо подвиг українського народу та його визначний внесок у перемогу над нацизмом у 1945, та мужність і силу українців сьогодні, у дні, коли вершиться нова історія світу, адже ворог намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі.

У ці пам’ятні дні схиляємо голови перед героями, що пожертвували своїм життям заради світлого майбутнього у всьому світі.

Сьогодні, коли росія без оголошення війни напала на Україну і здійснює огидну, безчесну, засуджену всім світом незаконну агресію, ми маємо не просто право на загальнонаціональний збройний спротив, але і на підтримку всього світу. Українці із зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на створення нової, більш справедливої світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру. Але умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії росіян проти будь-кого на планеті.

Пам’ять та вшанування подвигу ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, є моральним обов’язком українців. З нагоди цієї дати в бібліотеці підготовлено книжкову виставку-пам’ять «І пам’ять про війну нам книга оживляє». Війна – це завжди мільйони маленьких і великих людських бід, які розтягнуті в часі.

Перемогли фашизм, переможемо й рашизм!

Слава Україні!