Цифрові технології змінюють світ і суттєво впливають на всі сфери життя. Збільшилось використання комп’ютерів, месенджерів, застосунків і онлайн інструментів не лише для особистих цілей, але й для виконання професійних обов’язків й забезпечення робочих процесів. У зв’язку з цим підвищення рівня обізнаності й удосконалення відповідних компетентностей з питань інформаційної онлайн безпеки є сьогодні вирішальним чинником для викладачів, науковців, державних службовців, бізнесу та ін.

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна, доценти кафедри Світлана Петровська, Людмила Парфентій та Світлана Виганяйло взяли участь в онлайн форумі «Онлайн-безпека в Україні: чого ми досягли і куди рухаємося?», який був організований ГО МІНЗМІН.

На форумі обговорили такі питання:

Національні проблеми та рішення у сфері онлайн-безпеки; повноваження кіберполіції у сфері онлайн-бепзпеки; практичні рішення та досвід неурядових організацій для зміцнення онлайн-безпеки; виклики та найкращі практики для навчання державних службовців онлайн-безпеки; цифрова грамотність громадян у сфері онлайн-безпеки; стандарти із онлайн-безпеки для освітнього процесу; міжнародна підтримка цифрових процесів в Україні; роль онлайн-безпеки в євроінтеграційному процесі.

Запропоновані питання викликали жваву дискусію та запитання від учасників. Захід виявився інформативним та корисним для викладачів.