26 квітня в День пам’яті Чорнобильської трагедії та з нагоди відзначення 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС представники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у загальноміському мітингу-реквіємі. Разом із керівництвом міста, області, військовими, ліквідаторами та громадськістю міста хвилиною мовчання вшанували усіх людей, хто загинув та постраждав від цієї катастрофи, та поклали квіти до пам’ятного знаку жертв Чорнобиля.

26 квітня – є днем пам’яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму і мужності працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і усіх причетних до ліквідації наслідків аварії. Події цього дня стали однією із наймасштабніших трагедій людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті багатьох народів світу.

«Кожен із нас має вшанувати безстрашний вчинок та прояв мужності ліквідаторів аварії, їх самопожертва та хоробрість навічно залишаться в пам’яті прийдешніх поколінь і всього українського народу», - зазначили курсанти.